Saltar al contenido

menys dones científiques?

marzo 24, 2009

No és cosa que les dones siguin més tontes ja que es pot veure amb dades que hi ha més dones graduades que homes. Però quan mirem les dones que estan treballant activament en l’investigació la xifra de dones disminueix dràsticament en comparació dels homes.

Això, és culpa de la societat, perquè la ciència ja fa esforços per millorar aquesta situació: donar prorrogues per les investigadores que estan embarassades, també a molts centres d’investigació estan plantejant la idea de posar una guarderia a la feina per conciliar la vida laboral amb la personal etc.

Però tot i aquests esforços, les científiques que volen competir a alt nivell, és una activitat molt exigent i requereix una dedicació total, cosa que una dona no pot ja que té moltes responsabilitats socials, com ara cuidar els nens, dur la casa etc. Cosa que els homes no tenen degut a que està més acceptat que l’home arribi tard a casa per culpa de la feina.

També passa que l’etapa en que es decideix la carrera d’un investigador/a, coincideix en l’etapa de tenir fills, que és d’entre 30 i 40 anys.

Tot i que la ciència canviï i millori la situació de les dones en l’investigació, el que ha de canviar és la societat perquè a la vida real, un dona que no s’ocupi dels seus fills o els deixi a càrrec del seu marit, està mal vista per la societat actual.

Però tot i que la societat canviï, jo crec que moltes dones científiques que vegin que d’estan perdent la infantesa dels seus fills, s’estimen més deixar la seva pròpia carrera per poder estar amb els seus fills, cosa que els homes això, no ho ferien, ja que sempre hi hauria la seva dona que se’n feria càrrec.

No comments yet

Deja un comentario